
Ottoman Çelik ve Otomotiv Sanayi

Bir dövme ürününün kalitesi ve teslim süresinde hammadde kaynaklarının çok kritik etkileri vardır. Bu yüzden stoklarımızda her türlü paslanmaz çelik, alaşımlı ve mikro alaşımlı çelikten oluşan çok kapsamlı ve kaliteli bir hammadde envanteri mevcuttur. Stoklarımızda bulunmayan hammaddeler derhal bölgenin güvenilir lisanslı tedarikçilerinden temin edilir.Ottoman Çelik ve Otomotiv Sanayi A.Ş. bölgedeki çelik tedarikçileriyle iyi ilişkileri ve güvenirliği sayesinde, ihtiyaç duyduğu hammaddeyi hemen hemen her miktarda temin edebilme kabiliyetine sahiptir. Ayrıca alınan hammaddelerin kalitesinden bir kez daha emin olmak için, kalite kontrol ekibimiz gerekli testleri ve muayeneleri laboratuvarlarımızda ölçüm cihazlarıyla gerçekleştirmektedir.
İşletmede çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini ters oranda etkileyebilecek uygulamaların gözetimli olarak kontrol altında tutulmasını amaçlayan bir yönetim modelidir. İngiliz Standartlar Enstitüsü tarafından, İşletmelerin iş güvenliği konusunda belgelendirme taleplerine göre yayınlanmıştır.

İşletmemizde ortaya çıkan atıklar hiç bir şekilde doğaya bırakılmamaktadır. Gerekli mevzuatlar uygulanarak Uluslararası Atık Taşıma Formları ile atıkların işletme dışına çıkarılması sağlanmaktadır.

Dövme, Talaşlı İmalat Parçaları, Isıl İşlem Endüstrisi için kalite yönetim sistemi olan ISO 9001:2015, Dövme, Talaşlı İmalat Parçaları, Isıl İşlem sektörüne ait şartların belirlendiği, teknik standartların uyumuyla oluşturulmuş bir standarttır.

Otomotiv Endüstrisi için kalite yönetim sistemi olan IATF 16949:2016, Otomotiv sektörüne ait şartların belirlendiği, Tedarikçilerin teknik standartlarına uyumuyla oluşturulmuş bir standarttır.

Ottoman Çelik ve Otomotiv Sanayi (A.Ş.) için toplam kalite sistemi sürdürebilirler endüstriyel sertifikasyonları (ISO 9001,14001,16949, 18001) diğer bütün ilişkili teknolojilerle uyumluluğu, tasarım aşamasında işinin ehli mühendis ve çalışan ekibiyle sürekli kontrolü ve diğer bütün ürünlerin üretim proseslerinin özenli bir şekilde izlenmesini içerir.
3D Ölçüm Cihazı
Spektrometre: Optik emisyon spektrometresi (OES), katı demir ve çelik numunelerin element analizini hızlı bir şekilde kolaylıkla gerçekleştirir. Çatlak Kontrol: Malzemelerdeki yüzey ve yüzeyin hemen altındaki hataların belirlenmesinde kullanılan yöntemdir. Mikroyapı Analiz Programı: Malzemelerin mikro yapı analizi, malzemenin nasıl yapıldığını inceler ve bu malzemenin hizmette nasıl davranacağına dair göstergeler sağlar.
Çekme Testi: Statik ve yavaş uygulanan kuvvete karşı malzemenin direncini ölçmek için çekme testi uygulanır.Ezme Testi : Malzemeye basma yükü uygulanması sonucunda numune boyunda kısalma veya ezilme meydana gelmesine dayanan bir test yöntemidir.Darbe Testi: Dinamik zorlamalara karşı malzemenin direncini ölçmek için uygulanan bir testtir.Sertlik Testi: Bir malzemenin kendisine bakmak isteyen diğer bir malzemeye karşı göstermiş olduğu dirence denir.Brinell ASTM E10 / ISO 6556: Yüzeye belirli bir yükün, belirli çaptaki sert bir malzemeden yapılmış bir bilye yardımıyla belirli süre uygulanması sonucunda meydana gelen iz çapının ölçülmesinden ibarettir.Vickers: Bu yöntem ile, sertliği ölçülecek malzeme parçası üzerine, tabanı kare olan piramit şeklindeki bir ucun belirli bir yük altında batırılması ve yük kaldırıldıktan sonra meydana gelen izin köşegen uzunluklarının ölçülmesi sağlanır.Rockwell ASTM E18 IS/BS: Rockwell sertlik deneyi (RSD), metallerin sertlik ölçümünde en yaygın kullanılan metottur.Eğme Testi: Eğme testi pratikte en sık meydana gelen gerilme türlerinden biridir. Çelik malzemenin üzerindeki mekanik malzeme özelliklerini ölçmek için kullanılır.Jominy Testi: Jominy uca su verme deneyi, çeliklerin sertleşebilirliğinin ölçülmesinde kullanılan bir yöntemdir.